Extension Walthamstow, London

Case Study

Alison & Kat required a new dining area as they did not currently have a dining area. Having an open plan kitchen and living area is great but not for dinning with family.

The room was also doubled up to be an office to allow them to work from home.

The Work

Like most extensions the main work in this project was in the ground. The entire project had to be designed around the existing drainage in the area as it was very close to the boundary and not far off ground level. Therefore, in the pictures it steps in slightly from the left.

The house we are extending is full of character so when adding an extension, it is important for the extension also have something different about it. Using reclaimed stocks and front gable wall we believe has helped this extension fit in with the house.

Unfortunately, there we did not take any internal pictures but inside the ceiling is vaulted to give a feeling of more space.

We also used a zinc roof covering to keep in with the look, and we’re very pleased with the outcome.

Can We Help?

Even if you don’t have drawings contact today for a free quote/design service

Get a quote

Refurbishment Wimbledon

Case Study

This project is apart of three projects that is listed on our projects section

Our client in Wimbledon, South West London loved the location of their home but it wasn’t how they pictured their dream house.

The client instructed an architect to completely redesign their home. The architect also acted very closely with Fox Conversions to ensure that the client got excellent what they wanted from the refurbishment

The Work

Even though the new addition to the house wasn’t massive there was still a fair amount of substantial work to be carried out.

To create the opening into the new kitchen to make everything one room we had to remove the entire lower walls with the first floor walls intact.

The finish project was to have patent glazing, an oriel window and folding sliding doors.

As well as a kitchen area we also created a utility and downstairs bathroom. More pictures / updates to follow.

Can We Help?

Even if you don’t have drawings contact today for a free quote/design service

Get a quote

South Woodford Kitchen Extension

Case Study

Matt needed to extend his kitchen, as his existing kitchen was too small for his growing family.

The young family where living in L shaped Victorian house in South Woodford, London. Rather than extend further into his garden eating more space he extended across.

This wasn’t a massive extension but exactly what he needed in order to achieve a bigger kitchen.

The Work

Even though the new addition to the house wasn’t massive there was still a fair amount of substantial work to be carried out.

To create the opening into the new kitchen to make everything one room we had to remove the entire lower walls with the first floor walls intact.

Mat also liked the idea of a bare brick wall as seen on some of our other projects. So this was incorporated, with project such this with a Victorian look reclaimed yellow stocks where used.

Flat roof skylights where also used in the roof to create light into the room as the house was a terrace, so having windows either side wasn’t an option.

Can We Help You?

Even if you don’t have drawings contact today for a free quote/design service

Get a quote